Szerelési feltételek, hibák

Az építmény készültségi foka nem megfelelő

A gipsz alapú termékek használata az építkezésen bizonyos készültségi fokot feltételez. Legfontosabb követelmények elsősorban az adott hely páratartalma és hőmérséklete. Az olyan körülmények, ahol a gipszkarton kültéri időjárási viszontagságainak van kitéve egészen biztosan rontanak az eredmény minőségén.

A szakipari munkák időzítése nem megfelelő

Az egyes szakipari munkák nem körültekintő időzítése, valamint az, hogy az előző iparos munkájára általában nem vigyáznak eléggé az őt követő szakemberek, mindenképpen problémához, sőt gyakran meghibásodásokhoz vezetnek. Ezek a problémák az építkezéssel kapcsolatos nem megfelelő, vagy hiányzó kommunikációból erednek. A kialakuló helyzetet az mutatja meg, hogy a szaniterek felfogatása miként „szakítja meg” a keresztirányú CW profilt.

Az elektromos installációk hibás vezetése a válaszfalakban

A válaszfalakban az elektromos installációkat a CW profilok H bemetszésein keresztül vezetjük. Soha nem a CW profilok fölött, amikor is fennáll a kábelek „átmetszésének” veszélye a mennyezet esetleges mozgása során.

Gipszkarton szerkezetek borításainak hibái

A gipszkarton lapok szabálytalan elhelyezése és rögzítése következtében a lapok közötti hézagok megrepedhetnek. Ügyeljünk, hogy a gipszkarton lapok T be találkozzanak, és a csavarok megfelelően legyenek betekerve.

Függesztők hibás rögzítése

A függesztők fába történő rögzítéséhez laposfejű facsavarokat használunk. A gipszkarton csavarok vagy egyéb nem megfelelő csavarok használata a tipikus szerelési hibák közé tartoznak. A függesztők gipszkarton csavarokkal történő rögzítése esetén fennáll annak a veszélye, hogy a csavar elnyíródik.

Az álmennyezet leszakadása

Az álmennyezet leszakadását több összetevő és azok kombinációja is okozhatja. Egyik ok lehet az álmennyezet függesztőinek kiszakadása, a függesztők be nem tartott elhelyezési távolságai, illetve egyéb – nem előírás szerinti – függesztők használata. A függesztők túlterhelése estén a profilok vagy a függesztők deformálódhatnak, vagy akár ki is szakadhatnak a CD profilból. Az álmennyezet leszakadásához vezethet a rendszerhez nem tartozó, ezáltal nem kompatibilis CD profilok és függesztők használata. További lehetséges okként tüntethető fel a függesztők nem eléggé teherhordó, vagy hibás rögzítése a mennyezet tartószerkezetében. Példaként említhetjük a függesztők betonfödémbe történő rögzítését műanyag beütődűbelek segítségével, acél beütőékek helyett.